Ondersteuning lokale projecten

Behalve de ondersteuning  van het Colourful children huis in Nallur heeft onze Stichting de afgelopen jaren meer projecten voor kinderen ondersteund. Dat komt omdat we inmiddels een behoorlijke ‘vriendenkring’ hebben opgebouwd in Tamil Nadu (Zuid-India). Ieder jaar worden we door hen hartelijk ontvangen en tot onze vreugde merken wij dat meer Indiase mensen zich inzetten voor arme en kwetsbare mensen rondom hen heen. We hebben verschillende projecten leren kennen. Allemaal van Indiase mensen die iets goeds doen voor kinderen en hun gezinnen. Ik noem een paar projecten waar U door ons te steunen, ook aan bijgedragen hebt.

Nambikkai Ilam
CIMG5832

Nambikkai Ilam

Een weeshuis voor meisjes. Zij gaan allemaal in de buurt naar een goeie school. Zonder Nambikkai Ilam belanden deze meisjes vaak op straat of in de kinderarbeid.

Green Trust
Green Trust

Green Trust

Een kleine Indiase Stichting die heel goed werk doet in 12 arme dorpjes. Zij zetten vrouwen coöperaties op, verstrekken micro kredieten en helpen individuele families. Ze zorgen dat alle kinderen na school naar de huiswerkklas kunnen. Wij betalen de leerkrachten, het materiaal en het afdak of gebouwtje.

Don Bosco
Don Bosco

Don Bosco

De paters van Don Bosco kennen we inmiddels ook goed. Zij doen fantastisch werk voor jongens die van huis zijn weggelopen, vaak uit hele beroerde gezinssituaties. Zij zetten zich in voor minderjarige meisjes en stoppen de gedwongen uithuwelijking. Ze vangen jongens op met aids die nog enkele jaren een goed leven hebben in hun internaat en jongens van wie beide ouders hiv besmet zijn. We ondersteunen hen ook.

Els Schouten