Ton en Theo reizen weer samen af voor de opening van de vernieuwde Nirmal school

In augustus 2014 was onze penningmeester Ton Verhoeven met Theo van den Boogaart (Cello) op bezoek bij Nirmal Special School bij Devakottai in zuidelijk India. Sister Shanthi, het voormalig schoolhoofd van het Colourful Children hostel in Nallur had nu hier de leiding.

De omstandigheden hier in Amaravathipudur waren armetierig, zeker in vergelijking met het huis waaruit zij was overgeplaatst. Ton besloot toen wegen te gaan zoeken om een betere accommodatie neer te zetten. Met de Stichting Marten & Dimitri vond hij de noodzakelijke middelen om samen met de congregatie Sisters of St Anne of Trichy de nieuwbouw te financieren. Bouwkundige Jayarani Savariraj bood technische ondersteuning ter plaatse en op 13 april 2016 werd de eerste steen gelegd. Het bouwproces verliep voorspoedig zodat al in december de datum van opening werd vastgesteld op zaterdag 4 maart 2017.

Zodoende waren Ton en Theo begin maart weer aanwezig in Amaravathipudur, nu om mede de openingsceremonie te beleven en met eigen ogen te zien dat het nieuwe hostel Nirmal Special School fantastisch is geworden, zeer degelijk gebouwd en doelmatig ingedeeld. Met andere sponsoren konden tevens aanvullende voorzieningen worden getroffen zoals een speeltuin, meubilair en volledig met spelmateriaal ingerichte klassen.

Bijgaande foto’s en link naar een YouTube filmpje dat dezelfde week werd opgenomen
spreken voor zich.