Floortje op reis

Bijna 10.000 kilometers van ons vandaan staat in het kleine dorpje Nallur in India het Colourful Children huis. Stel dat je deze afstand te voet zou afleggen, dan doe je daar 10 maanden over. Wat een afstand! Dat moet vast een compleet andere wereld zijn, zo ver van de onze, en dat is het ook…

Afgelopen oktober vertrok ik namens het CC bestuur naar India. Sinds mijn laatste bezoek in 2011 is er veel veranderd. Ik herkende nog een paar kinderen die nu vrijwel allemaal in de vocational klas zitten. In deze klas wordt met de oudere leerlingen gewerkt aan het verder ontwikkelen van hun vaardigheden zodat ze, eenmaal terug thuis, een steentje kunnen bijdragen in hun gemeenschap. Er waren voor mij ook veel nieuwe gezichten, zoals de zusters. Hoofdzuster Jeya is afgelopen zomer overgeplaatst naar een weeshuis voor meisjes in Ariyalur. Zuster Regi is haar plaatsvervanger en tevens hoofd van de school.

Hiermee bestaat het team van zusters uit jonge en gedreven vrouwen. Voor de Stichting Colourful Childrenen alle betrokken partners blijft deze wisseling altijd spannend. Op wat voor manier wordt het huis gerund? Hoe zal de relatie tussen het bestuur en de zusters zijn? Dit bezoek maakte duidelijk dat de verhoudingen zijn veranderd en dat is niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig is de stichting na al die jaren pionieren in dit land, waar we ons even in een andere wereld wanen met totaal andere gedragscodes, wel wat gewend. Samen met de zusters blijven we streven naar een liefdevolle en veilige omgeving voor de kinderen waar ze de ruimte krijgen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Floortje Schouten