Irma en Léonce, vrijwilligers van Colourful Children, hebben een heerlijke Indiase lunch bereid en daarmee meer dan 1000 euro opgehaald. Het geld kwam ook van mensen die niet bij de lunch aanwezig konden zijn. Hun actie om geld in te zamelen staat nog open. Binnenkort is het eindbedrag bekend.

Vrouwengroep

Het geld gaat naar een nieuwe vrouwengroep die met het startkapitaal van Colourful Children microkredieten verleend aan een groep vrouwen die een eigen bedrijfje kunnen starten. De vrouwen betalen het bedrag met een kleine rente terug aan de groep en bepalen met elkaar wat er met de rente gebeurt. Voor de vrouwen betekent het eigen inkomen een grote stap naar een beter leven en indirect een vermindering van kinderarbeid. Bovendien komen de vrouwen wekelijks samen om ervaringen te delen en van elkaar te leren.

In november vertrekt een delegatie vanuit het bestuur en een aantal vrijwilligers naar India om daar de projecten te bezoeken. Irma en Léonce zullen in India de vrouwengroep het bedrag officieel overhandigen.

Share This