3 jaar geleden zijn in Cockaarachelliyur en in Periyapatti 2 vrouwengroepen gestart om met een lening een eigen bedrijfje te kunnen starten. Colourful Children heeft gezorgd voor het startkapitaal. De vrouwen sluiten een lening af bij hun eigen groep. De vrouwen betalen het bedrag met een kleine rente in 10 maanden terug aan de groep. Een groep bestaat tussen 10 en 15 vrouwen.

Lening afbetaald

De vrouwen van de 2 vrouwengroepen hebben na 10 maanden hun lening aan de groep afbetaald. Dat betekent dat ze nu zelf beslissen wat er met het bedrag gebeurt. Alle vrouwen willen weer opnieuw een lening afsluiten! Daarmee gaan ze hun bedrijfje uitbreiden, gebruiken het voor het opknappen van hun woning of ze betalen er de opleiding voor hun kind mee.

Sterke vrouwen

De vrouwen komen wekelijks bij elkaar om over hun financiën en hun ‘onderneming’ te praten. Tijdens die avonden praten ze ook over andere zaken en steunen ze elkaar waar nodig. De meeste vrouwen hebben pas voor het eerst in hun leven een eigen bankrekening. Door die wekelijkse bijeenkomst zijn ze in die 3 jaar enorm gegroeid! Hun zelfvertrouwen, kennis en ervaring is toegenomen.

Share This